Ons team

Rea de Gans

Mijn naam is Rea. Ik ben moeder van 4 kinderen. Ik houd van creëeren in de breedste vorm. Van tekenen, handwerken, yoga, mediteren tot muziek maken en luisteren. Ik ben van mening ben dat wij veel meer zijn dan ons lichaam, meer zijn dan dat we zelf voor mogelijk houden. En met deze blik kijk ik ook naar mensen. Ik onderzoek de mogelijkheden, de manifestatiekracht en alles wat daarmee samenhangt. Ik geloof dat alles mogelijk is, dat alles kan. Voor minder ga ik niet, dat draag ik uit en ik help mensen om daarmee in verbinding te komen.
Waar wil jij mee in verbinding komen? Wat is jouw droom? Wat is jouw missie hier op aarde? Wellicht kan ik helderheid geven in jouw levensvragen?

Ik heb gewerkt in de chirurgie en de KNO in het ziekenhuis. Ik heb promotie onderzoek gedaan in de KNO naar chronische oorontsteking. Hierna heb ik een aantal jaar als huisarts gewerkt en vervolgens in 2011 gestart bij het homeopathisch artsen centrum als homeopathisch arts. Ik heb meerdere opleidingen gedaan en mag ik mijzelf leefstijlarts (ik heb mij onder andere gespecialiseerd in het microbioom van je darmen), yoga docent en meditatie docent noemen.

Mary van der Steur

Mary van der Steur is arts sinds 1996.

De homeopatische opleiding en de huisartsenopleiding heeft zij in 2001 in Schotland voltooid. Zij is werkzaam als huisarts in Amsterdam en als homeopatisch arts in Maarn en Utrecht.

Ze werkt sinds 2005 bij het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht en is tevens docent bij de Homeopathie Stichting (basisopleiding en nascholing voor homeopathische artsen).

“Als ik mensen behandel met homeopathie verbeteren niet alleen de klachten waarmee ze zijn gekomen, maar voelen ze zich in het algemeen veel beter, meer vitaal en levenslustig”.

Alex Leupen

Coördinator Basisopleiding Homeopathie voor Artsen en docent sinds 1994. Geeft talrijke seminars in heel Nederland en Antwerpen (België). Vanaf najaar 2013 ook in Duitsland vanaf 2017 ook in Frankrijk.

Nadja Benschop

Ik ben arts en een Master of Science in de Farmaceutische Geneeskunde.
Naast mijn werk in de homeopathie ben ik ook internationaal senior trainer en opleider van Transformational Breath®,  energetisch healer en reader en opleider in de lachyoga. Ik geeft de opleiding tot ademcoach en train workshops en retraites over de hele wereld. Op dit moment heb ik wereldwijd meer dan 15 jaar met duizenden ademers en lachers gewerkt.
Daarnaast werk ik als freelance farmaceutisch arts in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen waarbij ik een expertise in kankerbehandeling heb opgebouwd. Daarvoor werkte ik als arts in de oogheelkunde.
In de praktijk begeleid ik het liefste klanten met kanker en hun partners met een combinatie van adem en homeopathie. Het werken met kankerpatiënten met deze methodes geeft veel voldoening en ik volg met grote interesse de wetenschap over de rol tussen de effecten van de complementaire geneeskunde op kanker. Ik presenteer ook masterclasses aan leken en ademprofessionals over de rol van de adem bij kanker. De homeopathie is wat mij betreft een briljante combinatie met het ademwerk waarmee we op alle lagen van het zijn een impact hebben.
Het is mijn droom om de kloof tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde te sluiten. Ik geloof dat het een zeer krachtige combinatie zou opleveren als we het beste van beide werelden met elkaar konden combineren. Hiermee zouden we werkelijke heling van de mensheid kunnen bereiken. 

Leer de energieën die je in je leven tegenkomt volledig in je zijn te integreren,

op ieder moment,

met iedere ademteug.

Leef je leven ten volste!

Jan Scholten

Jan Scholten is arts sinds 1984.

Opleiding SHO in 1984.

Werkt sinds 1987 in het Centrum, hij is mede-oprichter van het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht.

Auteur van:

Homeopathie en Mineralen

Homeopathie en de Elementen

Minerals in Plants

Minerals in Plants 2

Wadstories 1

Wadstories 2

Secret Lanthanides

Gerard Wiringa

Gerard Wiringa werkt sinds 1999 in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht. Hij is arts en medisch bioloog. Gerard had van 1986 tot 2000 een praktijk homeopathie /natuurgeneskunde in Odijk.

Anton Kramer

Heeft gewerkt als huisarts en voltooide de homeopathie opleidingen van de SHO (Nederland) en Hechtel (België).

“Het mooie van homeopathie vind ik dat hiermee het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd; hierdoor gaat het hele immuunsysteem beter werken”. 

Ook planten hebben een zelfgenezend vermogen. Als nevenactiviteit behandelt hij planten met homeopathie (agro-homeopathie); dit geeft weer meer inzicht in onze herstelkracht.

Yvonne Verhoeven

Yvonne Verhoeven is arts sinds 1986.

Ze heeft de homeopathie opleiding bij de SHO in 2013 afgerond.

Sindsdien is ze werkzaam als homeopathisch arts, eerst in een solo praktijk in Doorn en vanaf begin 2019 in het Homeopathisch Artsen Centrum Utrecht.

Secretaresse

Hetty Putker

Secretaresse
Hetty is getrouwd en heeft twee zonen en één dochter.

Mijn hobby’s zijn: vooral sporten (fitness, hardlopen, zwemmen), koken, puzzelen, uitgaan.
Ik ben sinds augustus 2011 werkzaam bij het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht. Met name het contact met de patiënten, maar zeker ook met het team, vind ik bijzonder inspirerend.
Ik ervaar dit dan ook als een extra motivatie en ga daarom met heel veel plezier naar mijn werk.
Mijn wens is dat de warmte en de positiviteit van dit team ( en natuurlijk de kennis) mag bijdragen aan het herstel van de patiënten en dat ik er een bescheiden bijdrage in mag leveren.