Overgangsklachten

Homeopathie is goed te combineren met evt. reguliere medicatie. Indien de symptomen afnemen door de homeopathische behandeling kan de reguliere medicatie evt. in overleg met huisarts of specialist afgebouwd worden.

(AuteurAlex Leupen, homeopathisch arts)

Een voorbeeld uit de praktijk
Behandelend arts: Alex Leupen

Een 53-jarige vrouw heeft sedert 12 jaar hevige opvliegers met veel transpireren. De baarmoeder is jaren geleden verwijderd wegens vloeien. Ze is een optimistische vrouw die zorgt voor haar kinderen en voor haar bejaarde ouders die nog zelfstandig wonen. De opvliegers putten haar uit, ze slaapt ook slecht omdat ze ook ‘s nachts ervan wakker wordt. Ze is verder goed gezond.

Op basis van haar symptomen en haar karakter krijgt ze Jaborandi voorgeschreven, een plantaardig middel uit de familie der citrusvruchten. Dit middel neemt ze eenmaal per maand in in een hoge potentie (C200). Binnen twee maanden zijn de opvliegers grotendeels afgenomen, bovendien slaapt ze veel beter. Haar lichaam is in balans gekomen.

Begrippen: homeopathie, overgang, overgangsklachten, menopauze, menopauzale klachten, climacterium, opvliegers, vapeurs, stemmingswisselingen, depressie, depressiviteit, gewrichtsklachten, hormonale dysbalans.

Andere hormonale klachten die goed reageren op homeopathie: pre-menstrueel syndroom, PMS, menstruatieklachten, menstruatiepijnen, menstruatiekrampen, vloeien, onregelmatige (irregulaire) cyclus, (onbegrepen) infertiliteit (onvruchtbaarheid), subfertiliteit, post-natale depressie, haaruitval na de bevalling, moeheid na de bevalling, bekkeninstabiliteit.