(Auteur: Alex Leupen, homeopathisch arts)

Casus betreffende vrouw van 30 jaar
Behandelend arts: Annemiek Klitsie

Mevrouw kwam met klachten van enorme moeheid die een aantal maanden speelden, concentratie-problemen, migraine-achtige hoofdpijn, trillen van de handen. Verder had ze last van slappe armen en benen die niet wilden wat zij wilde, alsof ze achter bleven, gevoeligheid op de ogen voor licht, emotionele labiliteit en een hoge slaapbehoefte. Dit alles verergerde na gebruik van suiker.
Zij had een periode in de Verenigde Staten van Amerika gewoond waar de voedingswaren veel meer suikers bevatten dan hier in Nederland. Mogelijk is daar de bovenstaande problematiek ontstaan. Eenmaal weer in Nederland maakte ze een ongelukkige relatie door met een man die een maand na de relatiebreuk al een nieuwe relatie had, hetgeen haar sterk raakte. Ze nam zich voor, na een sombere periode, om voor zichzelf te gaan vechten.
Qua karakter is het een eigenwijze vrouw, op het koppige af. Ze is een doorzetter en een perfectioniste, maar kent haar eigen grenzen goed. Communicatie is belangrijk voor haar. Ze is een autonome, sterke vrouw. Ze is plichtsgetrouw en als het om vrienden gaat, gaan ze voor elkaar door het vuur. Ze houdt van de herfst en eventueel de winter, maar de andere seizoenen hebben niet haar voorkeur.
Vanaf haar twaalfde jaar, na sexueel misbruik door haar broer, heeft ze haar eigen boontjes moeten doppen, hetgeen haar goed afging. Door het gebeuren met haar broer kreeg ze op de middelbare school wel een houding van “laat mij maar, ik kruip wel naar achteren.” Tijdens de homeopathische behandeling heeft ze met moeder een gevecht geleverd om aandacht vanwege het tekort hieraan in haar jeugd: alle aandacht ging naar haar broer.
In een droom werd ze vastgehouden aan haar staart en vocht om los te komen.
Vanuit het thema vechten voor het eigen geluk, wat steeds overal doorheen naar boven kwam, koos ik het middel Dysprosium metallicum waar de hypoglycaemie op verdween. Mevrouw kon weer suikers eten zonder grote problemen en voelde zich prima. Ze kon het zonder problemen aan om in een nieuwe baan te beginnen, te verhuizen en een nieuwe relatie te starten. Nadat ze zo sterk was opgeknapt, kon ze per brief de zaken afronden met haar ex-vriend, hetgeen veel rust gaf.

Publicatie met toestemming van de patiënt.