Welkom op de website van Hau

In deze blogs willen we U op de hoogte houden van wat er in ons centrum gebeurt en van nieuwe ontwikkelingen in de homeopathie. We willen U een betere indruk geven van de achtergronden van de homeopathie, hoe homeopatische artsen denken.

Er zijn grote verschillen in de manier van denken met de reguliere geneeskunde. Een van de bekendste is natuurlijk dat er niets in homeopatische middelen zou zitten. Er wordt vaak gezegd dat homeopatische middelen zo ontzettend verdund zijn dat er niet meer in zit en ze dus niet kunnen werken.

Daar zien we de eerste misvatting, namelijk dat homeopatische middelen verdunningen zijn. Dat zijn ze namelijk niet, het zijn potenties. Potenties betekent dat de middelen bij elke stap sterk worden geschud. De informatie van het middel wordt daarbij overgedragen op de draagstof. De homeopatische medicijnen zijn dus eigelijk informatiedragers en geen chemische middelen meer. Homeopathie wordt daarmee tot een informatie geneeskunde in plaaats van een chemische geneeskunde.

Er zijn vele onderzoeken gedaan om te kijken wat de verschillen zijn tussen “verdunningen” en “potenties”. U kunt daarvan een samevatting vinden op onze website. Fundamenteel onderzoek laat zien dat water informatie kan vasthouden.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly